marți, 17 aprilie 2012

Profanul dintre cioban si blasfemie


Geneza de după Becali 





Ziua Întâia
S-a născut într-o stână, la capătul unui morman cu câcat de oi şi a privit în zare. A văzut pământul şi terenurile şi i-a plăcut ce a văzut. A despărţit cu unghia rahatul de pe talpa opincii, rahatul l-a numit ţară şi pământul l-a numit Pipera. Şi a văzut că este bine.

Ziua a Doua
S-a privit pe el însuşi raportat la micro-macrocosmosul din jurul său şi nu i-a plăcut ce a văzut. A pus peste cojoc o sutană, dar sutana rima cu satana şi a dat-o jos. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă.

Ziua a Treia
A pus costum peste cojoc şi peste costum o oaie. Costumul se numea Armani şi îi plăcea că rima cu o oaie. A dat jos oaia, apoi a despărţit costumul de cojoc şi a mai încercat un costum şi a văzut că şi costumul de politică îi venea bine. Apoi a pus oaia la loc. Acum se numea Becali. Şi aşa a şi fost.

Ziua a Patra
Apoi a zis Becali: "să dea pământul de sine verdeaţă şi verdeaţa o s-o numesc ghencea". Şi a zis Becali: "să fie luminători pe tăria cerului şi să lumineze ghencea" şi la luminători le-a zis "Steaua". Ceva de genul acesta a fost.

Ziua a Cincia
Apoi a zis Becali: "să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". A făcut partid Becali. Şi a fost aşa. Apoi a împărţit cu pumnii bani preoţilor, nişte târâtoare i-au furat maşina şi a împărţit cu pumnii şi târâtoarelor. Şi le-a zis să nu mai facă aşa. Maybach i-a stat în cale şi a împărţit o rangă şi acesteia. Becali făcea ce vroia şi lui Becali i-a plăcut mult şi asta.

Ziua a Şesea
Să facem partidul lui Becali după chipul şi asemănarea mea. Şi a spus slogan electoral aşa: "Eu, Gigi Becali, jur în faţa tuturor românilor şi în faţa lui Dumnezeu că voi face ca România să strălucească precum soarele sfănt de pe cer! ". Şi Becali a candidat la prezidenţiale şi n-a fost aşa. S-a retras 29 de zile la răcoare apoi a candidat la europarlamentare şi a fost aşa.
Şi Vadim nu i-a mai zis "maimuţă curentată" ci "păstorul turmei" şi lui Becali i s-a mai urcat la cap o oaie. Era mai belicos aşa.

Ziua a Şepticulea
Şi a privit Becali la toate câte a făcut şi iată erau bune foarte. Oi avea ce stăpâneau pământurile, "Steaua" apunea. A luat atunci Becali o valiză plină cu pumnii de împărţit bani şi a umblat cu ea prin ţară. La lume nu i-a plăcut şi l-a judecat strâmb. Am ajuns la Apocalipsă. La Becali nu i-a plăcut şi a spus la lume: "Dacă premierea însemna mită, asta era ţara lui Satan iar eu nu puteam să stau în ea... Nu râdeţi că Satan există prin acei procurori... Satan nu te strânge de gât, îi pune pe alţii să facă rău", şi justiţia l-a achitat.

Becali a fost primul ce a gustat din pomul cunoaşterii şi de-atunci mita se numeşte premiere şi nimeni nu a mai fost judecat. Aşa a fost şi Apocalipsa. Urmează pacea de 1000 de becaliani. Becali ne-a salvat pe toţi din ignoranţă şi lui Becali i-a plăcut mult asta. Hatârul lui Becali fie cu voi. Becaloamin!

PS: File de Armaghedon: Alex Stefănescu vs. Gigi Becali:



Un comentariu:

  1. si la behaiala de apoi s-au strans toti preafericitii langa el si i-a dat motanului pe partea economica.

    RăspundețiȘtergere